Är artificiell intelligens (AI) något för vårt företag?

Foton på universitetshuset, abtraktbild, och blommor.

Är artificiell intelligens (AI) något för vårt företag? Lunds universitet 2022


UPPDRAGSUTBILDNING | LUNDS UNIVERSITET

Lunds universitets utbildningspaketet Är artificiell intelligens (AI) något för vårt företag? vänder sig till beslutsfattare och tekniska projektledare på företag. Utbildningen är på strategisk nivå där företaget får en inblick i vad man kan använda AI till. Lunds universitet kan erbjuda utbildningen anpassad efter ett företags behov (företagsintern utbildning) såväl som öppen för deltagare från många olika företag/organisationer. Utbildningen erbjuds inom ramen för det interregionala samarbetsprojektet CoSkill, som finansieras av Europeiska Socialfonden (ESF), Region Skåne och Region Blekinge och är kostnadsfri.

UPPLÄGG OCH INNEHÅLL 

Deltagarna erbjuds en förståelse för AI och dess möjligheter och begränsningar. Fokus ligger på att förstå teknikens funktioner och dess potentiella bidrag i organisationer. Av betydelse är då förståelse för besluts- och innovationsprocessen vid utveckling och implementering av AI i företag, samt hur detta kan hanteras utifrån befintlig organisation och kultur. Utbildningen omfattar två halvdagar. Under halvdagarna blandas presentationer med diskussioner och övningar. Stort fokus läggs på nätverkande, och erfarenhetsutbyte. Utbildningen livestreamas via Zoom.

Halvdag 1: Är AI något för deltagande företag att satsa på och/eller hur man ska förhålla sig till det nya teknikområdet?

  • Introduktion till AI, digitalisering och digital transformation
  • Beslutsprocess: Identifiera, värdera och välja applikationsområden för AI
  • Innovationsprocess

Halvdag 2: Vad innefattar AI, är det tillämpbart för vårt företag?

  • Vad innefattar AI? Introduktion till Machine Learning
  • Verksamhet och AI: Vilka förutsättningar och resurser krävs för vårt företag?
  • Vilka implikationer kan AI medföra för vårt företag?
  • Etik och pålitlig AI

UTBILDNINGSANSVARIGA

Utbildningen hålls av forskare och föreläsare vid Lunds universitet, med spetskunskap inom AI och maskininlärning samt inom företagsekonomi och digitalisering av verksamheter. 

OM COSKILLCoSkill logga.

CoSkill är ett interregionalt samarbetsprojekt som finansieras av Europeiska Socialfonden (ESF), Region Skåne och Region Blekinge. Det syftar till att bidra till den teknologiska kompetensomställning som företag och samhället behöver. Läs mer om projektet här.

 

 

Datum

  • Halvdag 1: 4 okt      
  • Halvdag 2: 5 okt

Anmälan och kontaktinformation

Kika på kriterierna för att gå med i CoSkill och ta del av utbildningarna, och anmäl sedan ditt intresse för deltagande till: anmalan@coskill.se. Information om anmälningsprocessen hittar du här.
 
Kontaktpersoner
Carolina Garcés
Mobile Heights
carolina.garces@mobileheights.org
 
Logga Lund University Commissioned Education. Lund University Commissioned Education (LUCE) är Lunds universitets avdelning för uppdragsutbildning och kompetensutveckling av yrkesverksamma. Med den senaste forskningen som grund utvecklar vi och säljer kurser, program och seminarier i nära samarbete med organisationer, företag och myndigheter, regionalt, nationellt och internationellt. Våra utbildningar genomförs av lärare och forskare vid Lunds universitet – en garant för ämnesmässig bredd, vetenskapligt djup och modern pedagogik. Välkommen att kontakta oss för mer information! Tfn 046-222 0707 eller info@education.lu.se Lund University Commissioned Education, Box 117, 221 00 Lund.