När kultur är resans mål

Syftet med kursen är att stimulera kommunerna i Skåne och Blekinge att samarbeta över politikområdes- och förvaltningsgränserna med att skapa bättre förutsättningar för tillväxt inom kulturella och kreativa näringar särskilt knutet till kulturturism, och att kvalificera det förvaltningsövergripande utvecklingsarbetet genom att stärka den forskningsbaserade kunskapen inom målgruppen.

Under fyra kurstillfällen i form av ett internat och tre heldagsseminarier möter kursdeltagarna praktiska exempel på utveckling av strategier för att stödja utvecklingen av kulturella och kreativa näringar i Skåne och Blekinge. Kursen genomförs på orter med intressanta besöksmål i både Skåne och Blekinge. Gemensamma analyser och diskussioner utifrån aktuell forskning och erfarenheter från olika typer av utvecklingsprojekt och entreprenörskap bidrar till att kursdeltagarna får ny inspiration och nya perspektiv på möjligheter i den egna kommunen vad gäller stimulans av kulturturism och kulturella och kreativa näringar.

Kursen erbjuder en unik möjlighet att få forskningsbaserad
kompetensutveckling, stöd i det egna utvecklingsarbetet kring kulturella och kreativa näringar och ett värdefullt nätverk.

 

Lund University Commissioned Education (LUCE) är Lunds universitets avdelning för uppdragsutbildning och kompetensutveckling av yrkesverksamma. Med den senaste forskningen som grund utvecklar vi och säljer kurser, program och seminarier i nära samarbete med organisationer, företag och myndigheter, regionalt, nationellt och internationellt. Våra utbildningar genomförs av lärare och forskare vid Lunds universitet – en garant för ämnesmässig bredd, vetenskapligt djup och modern pedagogik. Välkommen att kontakta oss för mer information! Tfn 046-222 0707 eller info@education.lu.se Lund University Commissioned Education, Box 117, 221 00 Lund.