OM KURSEN
När du vill och när du kan. På våra distanskurser i juridik får du mycket frihet och all hjälp som behövs för att lyckas med studierna genom ett väl utarbetat virtuellt klassrum där deltagare kan se föreläsningar, göra övningsuppgifter och diskutera kursen med kursens coacher och övriga deltagare. Disputerade lärare vid juridiska fakulteten vid Lunds universitet ansvarar för kursinnehållet.
Det som skiljer våra distanskurser från de kurser vi ger på plats på Juridiska fakulteten i Lund är din möjlighet att kombinera studierna med arbete eller andra utbildningar. Du väljer själv tid och plats för dina studier.
FÖRKUNSKAPSKRAV - Inga formella intyg krävs
Det krävs förkunskaper motsvarande grundläggande behörighet för högskoleutbildning för att kunna tillgodogöra sig innehållet i en uppdragsutbildning, vare sig kursen är poänggivande eller inte. Ett aktivt yrkesliv och livserfarenhet innebär ofta att dessa kunskaper förvärvats utan att det finns formella bevis för det. Det innebär att inga betyg eller andra intyg på förkunskaper behövs för att kunna antas till en uppdragsutbildning, även om kursen är poänggivande.
INNEHÅLL
Kursen ger kunskap om hur den svenska rättsordningen är uppbyggd och du får stifta bekantskap med grundläggande regler och begrepp inom de viktigaste rättsområdena. Dessutom får du lära dig en metod för juridisk problemlösning. Kursen behandlar följande rättsområden:
- Rättsteknik
- Konstitutionell rätt
- Avtalsrätt
- Köprätt
- Fordringsrätt
- Konsumenträtt
- Fastighetsrätt
- Skadeståndsrätt
- Associationsrätt
- Familjerätt
- Successionsrätt
- Straffrätt
- Processrätt
STUDIETAKT
Juridisk introduktionskurs går normalt på halvfart på vår- och hösttermin (20 veckor) och på helfart under sommaren (10 veckor). Juridisk introduktionskurs är en Internetbaserad fristående distanskurs och omfattar motsvarande 10 veckors heltidsstudier.
UNDERVISNING
Kursen är en internetbaserad distanskurs. Undervisningsunderlag och stöd finns tillgängligt i kursens virtuella klassrum och på diskussionsforumet kursrummet. Som inlärningsstöd erbjuds även icke-obligatoriska övningsuppgifter med frågor hämtade från extentor. Dina svar skickas in och rättas av oss. Efter varje delföreläsning följer även ett självrättande kunskapsprov med flervalsfrågor.
EXAMINATION
Kursens examineras genom individuella inlämningsuppgifter motsvarande 9hp samt en avslutande salstentamen. För att skriva salstentamen måste samtliga inlämningsuppgifter vara godkända.
|