Kursupplägg
Kursen består av totalt sex moduler som spänner över provtagnings- och analysteknik, bevissäkring, toxiska risker till förundersökning och lagföring. Parallellt till moduler med föreläsningar och diskussioner ligger fallstudier i grupparbeten för att både kunna byta erfarenhet och tillämpa kunskap som förmedlas. Kursupplägget – lågintensiva distansstudier under ett flertal veckor – ska underlätta att förena deltagande med yrkesverksamheten. Två fysiska träffar i Lund, vid starten och slutet av kursen, ingår.
Lärandefokus ligger på verkliga eller fiktiva fallstudier och dialoger och erfarenhetsutbyte runt dessa med lärare och de andra kursdeltagarna.
Målgrupp
Kursen riktar sig till yrkesverksamma såsom tjänstemän på Länsstyrelser och kommuner, miljösamordnare på bygg- och industriföretag och miljöjurister. Kursen riktar sig även till de som arbetar med bevissäkring och miljöbrottsutredning inom Polisen och åklagarmyndigheter.
Förkunskapskrav
Kursdeltagare på uppdragsutbildningar behöver inte uppfylla samma behörighetskrav som studenter inom reguljär utbildning (SFS 2002:760). Dina erfarenheter som yrkesverksam väger tungt och därför behövs inga betyg eller andra intyg på förkunskaper visas upp för att kunna bli antagen till en uppdragsutbildning. Vi förutsätter att du har jobbat minst 3-5 år inom ämnesområdena.
Det är alltid din arbetsgivare som betalar kursavgiften.
Därför ska du gå kursen
Kursen riktar sig direkt till dig som möter utmaningar med komplexa miljöföroreningssituationer och (misstänkta) miljöbrott i arbetet. Du får möjlighet till fördjupning i bevissäkring, brottsutredning och förundersökning. Du får chansen till att möta erfarna föreläsare inom området och byta ut erfarenheter och tillämpa din tidigare och nya kunskap. Kunskapen och nätverket du förvärvar i kursen ska hjälpa dig i ditt arbete och underlätta pågående och kommande utredningar, tillsynsärenden eller förundersökningar.
Anmälan och avbeställning
Vid färre deltagare än 20 genomförs ej kursen. Anmälan till kursen är bindande. Vid avbeställning senast 4 veckor innan kursens början utgår 25 % av totala kostnaden. Senast 2 veckor före kursens början utgår 50 % av den totala kostnaden. Vid avbeställning mindre än två veckor före kursens början debiteras kursen i sin helhet. Byte av deltagare kan ske utan avgift när som helst före eller i samband med kursstart.
|
Kursperiod
Våren 2025, kursen kommer att spänna över 10 veckor med en studietakt i snitt på 2-4 timmar per vecka (undantaget de mer intensiva fysiska träffarna).
Plats
Online via lärplattform med 2 fysiska träffar i Lund (inklusive en fältövning).
Föreläsningsdatum
Exakta kursdatum och hålltider publiceras under hösten 2024.
Kursavift
21 500 SEK exklusive moms och betalas av arbetsgivaren. I avgiften ingår föreläsningar, övningar, fältbesök, kursmaterial, feedback, lunch samt fika vid de fysiska träffarna. Rabatt ges om flera personer från en organisation anmäler sig (-4000 kronor).
Kontaktinformation
För kursgenerella frågor: jessica.hansson@education.lu.se, 046 – 222 73 27
För frågor rörande kursinnehåll: Martijn van Praagh, martijn.van_praagh@cec.lu.se
|